Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

5/5

Cubos de Cação Frito do Tio Ernesto – Chef Allan Vila Espejo

30 min

Média

4 pessoas

Ingredientes

  • 1 kg de cação cortado em cubos
  • 2 latas de Tomates Pelados em Cubos Olé
  • 3 dentes de alho laminados
  • 1 xícara (chá) de vinagre
  • 2 xícaras (chá) de farinha de trigo
  • Azeite de Oliva Extra Virgem Olé
  • Óleo de milho para fritar
  • Sal, cominho em pó ou em grãos, e açúcar a gosto

Método

  1. Em uma panela, aqueça o Azeite de Oliva Extra Virgem Olé. Adicione o alho laminado, sal e uma pitada de açúcar, refogando até dourar.
  2. Em seguida, acrescente as latas de Tomates Pelados em Cubos Olé. Cozinhe em fogo baixo, com a panela tampada, por 20 minutos.
  3. Enquanto isso, coloque os cubos de cação em uma tigela. Tempere com sal, cominho e vinagre, misturando bem.
  4. Passe os pedaços de cação na farinha de trigo, cobrindo-os uniformemente.
  5. Aqueça uma mistura de Azeite de Oliva Extra Virgem Olé e óleo de milho em uma frigideira. Frite os cubos de cação até ficarem dourados. Reserve.
  6. Em uma travessa, despeje o molho de tomate no fundo, disponha os pedaços de cação frito por cima e decore com folhas de salsa.
  7. Sirva em seguida.

Comentários

Flávio

Olá! Passando pra agradecer pelo livro de receitas. Vou fazer todas que eu puder! Obrigado!

Comente e compartilhe com seus amigos