Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

5/5

Molho de tomate da Nona Ângela – Chef Allan Vila Espejo

30 min

Média

4 pessoas

Ingredientes

  • 4 latas de Tomates Pelados Inteiros Olé
  • 1 cebola grande picada
  • 2 talos de salsão picados
  • 4 dentes de alho picados
  • 3 colheres (sopa) de Azeite de Oliva Extra Virgem Olé
  • 1 cálice de vinho tinto
  • 1 colher (sopa) de açúcar
  • 1 jarra pequena de água
  • Sal e folhas de louro a gosto
  • Folhas de manjericão

Método

    1. Aqueça o Azeite de Oliva Extra Virgem Olé em uma panela e adicione o alho, a cebola, o salsão, as folhas de louro e o açúcar. Refogue por aproximadamente 4 minutos.
    2. Em seguida, adicione o vinho tinto e as folhas de manjericão, e incorpore os Tomates Pelados Inteiros Olé.
    3. Cozinhe em fogo baixo por 3 horas, mexendo ocasionalmente.
    4. Após o cozimento, retire as folhas de louro, desligue o fogo e transfira o molho para um liquidificador. Bata até obter uma consistência homogênea.
    5. O molho está pronto para uso.

    Dica: Se preferir, divida o molho ainda quente em recipientes de sua preferência e congele. O molho pode ser armazenado no freezer por até 6 meses.

Comentários

Seja o primeiro a comentar

Comente e compartilhe com seus amigos