Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

5/5

Polenta ao molho de calabresa

40 min

Fácil

Ingredientes

Polenta

  • 200 g de farinha para polenta
  • 500 ml de água
  • 1 tablete de caldo de galinha
  • Azeite de Oliva Extra Virgem Olé para untar

Molho de calabresa

  • 260 g de Molho de Tomate Tradicional Olé e 1 linguiça calabresa 
  • ou 300 g de Molho de Tomate Bolonhesa (Pouch)
  • 1 fio de Azeite de Oliva Extra Virgem Olé
  • Salsinha picada, sal e pimenta a gosto

Método

Molho:

  1. Corte a linguiça em rodelas. Em uma panela, refogue-a com um fio de Azeite de Oliva Extra Virgem Olé. 
  2. Acrescente o vidro ou o sachê de Molho de Tomate Tradicional Olé e deixe no fogo e deixe cozinhar por cerca de 10 minutos até incorporar. Adicione pimenta e sal, se necessário, e a salsinha picada. Reserve.

Polenta:

  1. Dissolva a farinha para polenta na água. Acrescente o caldo de galinha e leve ao fogo, mexendo sempre para não empelotar. Depois de cozida, corrija o sal se necessário e desligue o fogo.
  2. Para a montagem, unte, com um fio de Azeite de Oliva Extra Virgem Olé, a travessa onde a polenta será servida. Despeje-a e depois vá nivelando com uma espátula ou colher.
  3. Cubra com molho de calabresa e está pronta! 

Comentários

Seja o primeiro a comentar

Comente e compartilhe com seus amigos