Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

5/5

Risoto à Brasileira da Tia Marli – Chef Allan Vila Espejo

30 min

Média

4 pessoas

Ingredientes

  • 500g de camarões pequenos descascados
  • 100g de palmito picado
  • 1 cebola pequena picada
  • 2 dentes de alho picados
  • 1 vidro/lata de Ervilhas Olé
  • 1 lata de Tomates Pelados em Cubos Olé
  • 2 xícara (chá) de arroz branco
  • 4 xícara (chá) de água
  • Azeite de Oliva Extra Virgem Olé
  • Sal, salsinha e cebolinha a gosto
  • Parmesão ralado a gosto

Método

  1. Em uma panela, aqueça o Azeite de Oliva Extra Virgem Olé e doure uma parte dos camarões. Corrija o sal e reserve.
  2. Na mesma panela, adicione o alho, a cebola, o arroz branco cru e os Tomates Pelados em Cubos Olé. Mexa bem para combinar os ingredientes.
  3. Acrescente o restante dos camarões, tempere com sal e adicione a água para cozinhar o arroz. Tampe a panela e deixe cozinhar por aproximadamente 15 minutos.
  4. Retire a tampa, mexa bem para liberar o amido do arroz. Em seguida, adicione as Ervilhas Olé, o palmito picado e o parmesão ralado.
  5. Desligue o fogo, ajuste o sal, se necessário, e adicione a cebolinha.
  6. Transfira o risoto para um refratário e decore com os camarões dourados, as ervilhas e a cebolinha.
  7. Sirva e aproveite!

Comentários

Seja o primeiro a comentar

Comente e compartilhe com seus amigos